Merchants Quay

Long Engineering announces the completion of the Merchants Quay project situated within Gloucester Docks, on behalf of Vinci Construction. The company undertook a wide range of work packages including the structural steel atrium (which is located between each 4 storey apartment block), associated staircases / balustrades, lift shaft, canopies and entrance gates.

However, the most striking element was the installation of 48 sliding shutter systems in

wood and aluminium which provide residents with sun control whilst adding a very impressive architectural feature.

Long Engineering also designed and erected the metalwork required to facilitate the Hunter Douglas shutter installation together with galvanised window balustrades.

Total value of project to Long Engineering, circa £445,000.00.

About the author

Leave a Reply